Fra top til kjole

Jeg blev meget begejstret, da jeg så Burda Style nr 5/2019. Der var nemlig den fineste kjole (model #102), som havde næsten alt det, jeg kan lide ved en kjole: Den er lidt retro-inspireret, den har lommer, den har markeret talje, der er ingen dyb udskæring, den har små ærmer og så er der en tilpas vidde i nederdelen.

Jeg gik på jagt i stof-kasserne efter stof til kjolen, og jeg faldt for mønsteret på denne chiffon-top, som jeg engang har snuppet fra en pose, som var på vej til genbrug. Der var naturligvis ikke nok stof, så jeg bestemte at lave noget color-blocking-inspireret og sætte stoffet sammen med noget petroleumsfarvet og armygrønt, som jeg havde liggende. Chiffon-stoffet var lidt gennemsigtigt, så jeg syede det fast på noget sort fast stof, så det ikke længere var gennemsigtigt og nu også havde samme tykkelse som det grønne stof.

Jeg startede med at sy en prøve, og heldigvis for det, for det gav mig nemlig mulighed for at lave nogle ændringer på mønsteret og lave en endnu bedre pasform. Jeg sænkede talje og brystindsnit et par cm, sænkede halsudskæringen lidt, lavede ærmegabene lidt større foran og tog en del af længden på nederdelen.

Kjolen lukkes med en usynlig lynlås bagpå. Jeg valgte ikke at fore kjolen, da stoffet er lidt stift og glat. Ærmegab og halsudskæring har dog en belægning i samme stof som det øverste af kjolen.

Alt i alt et super godt sy-mønster, som jeg er sikker på, at jeg kommer til at bruge igen.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar