Sådan laver du en hurtig og billig køkken mini make over

Da vi skulle vælge køkken til vores nye hus for et par år siden, var vi ikke så modige, så vi valgte det sikre: Hvidt. Vi (eller især kæresten) synes dog, at det hele efterhånden blev meget hvidt i hvidt, og vi har derfor gået et stykke tid og tænkt over, hvordan vi kunne pifte det hele lidt op, uden at det skulle koste alverden, og hvor vi stadig kunne lave det om, hvis vi skulle fortryde.

Løsning blev selvklæbende folie! Det fås i et væld af farver, strukturer og størrelser. Det er rimelig nemt at arbejde med, og så kan det relativt nemt fjernes igen uden at gøre skade, hvis man skulle fortryde. Perfekt løsning. Og så er det tilmed billigt. Vi gav ca. 50 kr pr meter og endte med at købe tre meter til vores køkken.

Vi købte selvklæbende folie med egetræ-struktur, som vi skar til i lange strimler og satte ind på de tidligere hvide metallister mellem skufferne og bordpladen. Det var lidt et fumle-arbejde at få folien til at passe i rundingen ned til skuffen, men med lidt ekstra tålmodighed gik det nemt.

I vejledningen på folien anbefaler de af gøre folien våd med lidt sæbevand, så det ikke klistrer med det samme, men det gjorde jeg dog ikke, da jeg ikke orkede at have sæbevand dryppende ned i alle skufferne. At vi valgte en folie med træstruktur gjorde arbejdet lidt nemmere, da det er lidt mere tilgivende og ikke viser småfejl og evt. luftbobler særlig tydeligt.

Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og synes at det giver lidt mere kant til det ellers lidt anonyme, hvide køkken.

Det gik så hurtigt med at få sat folien op, at jeg ikke fik taget noget før-billede at køkkenet, men på billedet nedenfor kan du se, hvordan det så ud, da der bare var en hvid kant under bordpladen.

Kunne du selv finde på at gøre noget lignende ved dit køkken?

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

 1. karen siger:

  Ej det er så fint og lækkert !
  hvordan har din i øvrigt lavet din plantevæg ? Jeg havde en enkelt hængende i loftet, en fra eva trio, men dels var potten for lille og dels var den svær at holde liv i :-) hvilke potter bruger du og er de store nok ?

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Tusind tak :)
   Plantevæggen har jeg skrevet lidt mere om her: https://www.styledesigncreate.com/2018/05/diy-plantevaeg/ Potterne er fra jysk, men desværre udgået. Og nej, potterne er ikke særlig store, så det gælder om at vælge nogle planter som fylder, men kan klare sig med en lille potte. Lige nu har forskellige former for guldranker i potterne.

 

Skriv en kommentar