5 undervurderede sy-redskaber

syredskaber

Jeg har syet lige siden jeg var barn. I starten mest i syning i hånden, hvor jeg syede ting ud af filt. Senere lærte jeg at bruge min mors symaskine, og da jeg flyttede hjemmefra, var en symaskine noget af det første jeg købte.

Jeg har altså en del sy-erfaring, og udover de basale sy-redskaber som symaskine, saks og nåle, har jeg også efterhånden fået anskaffet mig en masse anderledes og sjove sy-dimser. De er ikke strengt nødvendige for at sy, men de gør syningen lidt sjovere og lettere – og giver et bedre slutresultat. Hvis du selv syr, vil du sikkert kunne finde noget inspiration i min top 5 nedenfor.

 

5 undervuderede sy-redskaber

Magnetisk nålepude

1. Magnetisk knappenålsholder/”nålepude”
Med en almindelig beholder kan lidt for ivrige armbevægelserne ved symaskinen hurtigt resulterer i nåle alle de forkerte steder. Med en magnetisk knappenålsholder behøver man ikke sætte nålene fast, og der sker ikke noget ved at man kommer til at puffe til den – den kan endda tåle en tur på gulvet uden at nålene flyver rundt i hele rummet. Min er fra Stof og Stil, men jeg ved ikke om de stadig sælger den.

 

Markeringstusch - forsvindingstush

2. Markeringstusch
Når man skal lave markeringer på stof, bruger man normalt kridt eller blyant, men man skal tit rykke lidt i stoffet for at lave en markering, og det kan derfor blive upræcist. Med tuschen skal du blot røre stoffet, og der kommer en markering. Tuschen er vandopløselig og nem at fjerne med et par dråber vand (du behøver ikke vaske hele sy-projektet). Den eneste ulempe er, at den markerer dårligt på mørkt stof. Min pen minder om denne fra Stof2000.

 

Spoleboks - opbevaring af spoler

3. Boks til undertråds-spoler
Mine spoler til undertråden har ofte ligget i en stor sammenfiltret bunke i en kasse, men nu bruger jeg en særlig opbevaringsboks til spoler. Det giver overblik over hvilke farver man har og sørger for, at spolerne ikke filtrer sammen. Min boks er denne fra Stof og Stil, men de kan købes i de fleste stof-butikker.

 

Opsprætter

4. Opsprætter (gerne flere)
Når man syer, kan det ikke undgås, at man nogle gange bliver nødt til at sy noget om. Det kan være fordi, man har lavet en decideret fejl, eller fordi præcisionen ikke har været helt i top. Der er det super dejligt at have en god opsprætter, eller gerne flere – de har det med at forsvinde. Med en opsprætter kan man nemt fjerne tråde og syninger uden at ødelægge stoffet.

 

Skæresæt

5. Skærelineal, skæreunderlag og rullekniv
Dette puntk er godt nok 3 ting, men jeg bruger dem altid sammen. Det er egentlig mest beregnet til patchwork, men jeg bruger det også til almindelig syning, når jeg skal lave lige kanter eller stof-strimler. Linealen gør det rigtig nemt at måle præcis op, og med underlaget og rullekniven er man sikker på, at stoffet bliver præcis den størrelse, man vil have. Mit underlag og lineal er fra Stof og Stil. Rullekniven er fra min mors gemmere.

Bruger du selv nogle af disse sy-redskaber? Eller har du andre favoritter som du gerne vil dele? – så skriv en kommentar nedenfor.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar