DIY musemåtte

DIY musemåtte

Musemåttter har en uforståelig egenskab til at blive rigtig snusket og ulækre at se på, og når man har en af dem i skumgummi, er de også så godt som umulige at rengøre.  Jeg havde derfor længe været på udkig efter en ny smart musemåtte, men opgav da det eneste jeg fandt var kedelige ensfarvede musemåtter, hightec-gamer-musemåtter eller de lidt for cliché-agtige musemåtter med fantastiske vandfald, overdådig natur og eksotisk dyreliv.

På pinterest fandt jeg dog flere DIY’s til hvordan man kan opfriske sin gamle musemåtte. Lidt stof, vliesofix, og evt. maling og neglelak er alt hvad man har brug for. Og så er det oven i købet hurtigt og nemt at lave.

Sådan så min musemåtte ud før (ja, jeg er næsten flov ved at vise den frem):

DIY musemåtte

Jeg startede med at rive det øverste lag af. Det havde i forvejen løsnet sig i siderne, så det var slet ikke noget problem. Derefter tørrede jeg overfladen af for at få de sidste fnug væk.

DIY musemåtte

Jeg strøg et stykke vliesofix bag på et stykke bomuldstof (husk at stryge stoffet helt glat først), pillede papiret af og strøg stoffet fast på musemåtten. Da stoffet var godt fæstnet klippede jeg kanterne rene med en saks.

DIY musemåtte

Og her kunne jeg sagtens have stoppet. Jeg valgte dog at finde lidt akrylmaling frem og forsigtigt male kanten. Jeg gav bare et enkelt lag, men da det var tørret gav jeg den malede kant og kanten af stoffet lidt klar neglelak. I de fleste tutorials jeg fandt brugte de noget der kaldes “Fray Check” til at forsegle stoffets kanter, men det er ikke et produkt jeg er stødt på i Danmark. Men neglelakken ser også ud til at klare det ganske udmærket.

DIY musemåtte

Måske kan du også lide...

En enkelt kommentar

  1. Julie siger:

    Super DIY! God idé med at opfriske ens musemåtte, det kunne mange have brug for :-)

    Knuzz
    juliejakobsen.blogspot.dk

 

Skriv en kommentar