At forvaske eller ikke at forvaske?

stofvask

– Det er det store spørgsmål. Husker I at forvaske stoffet inden I syer af det?

Ekspedienterne i stofbutikkerne er som regel altid søde til at minde om, at man skal huske at tage højde for de 5% krymp og derfor også huske af forvaske stoffet. I mange år var jeg lidt ligeglad og havde aldrig tålmodighed til at vente med at gå igang med et sy-projekt til stoffet var blevet vasket, men det er der blevet lavet om på det seneste stykke tid (ikke tålmodighed – den er stadig den samme).

Når man bruger lang tid på et sy-projekt (især patchwork-projekter), er det ærgerligt og spild af godt arbejde, hvis det bliver ødelagt, deformt eller bare grimt efter en vask. Derfor har jeg én gang for alle været igennem alle stofbunkerne og vasket alt stoffet, så jeg er sikker på, det er klart til en nyt sy-projekt. Mit mål er, at alt nyindkøbt stof skal en tur i vasken, før det lander i stofbunkerne.

Jeg vasker blot stoffet i maskinen ved 40 grader med neutral vaskepulver. På den måde får det ca. samme behandling, som det færdigsyede projekt vil få ved en tur i maskinen.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar