DIY: Svingende juletræ i papirstrimler

DIY julepynt: Svingende juletræ af papirstrimler

Dette juletræ er elegant og simpelt i sit udseende, og så er det nemt at lave. Du skal bruge én papirstrimmel (min var 1,5 cm bred), sytråd, nål og perler (mine var ca. 0,8 mm i diameter).

Start med at lave huller i papirstrimlen, som markerer hvor perler og strimler skal sættes sammen. Første hul laver du 0,5 cm fra den ene ende, næste hul 2 cm fra forrige hul. Derefter fortsætter du med at lave huller, hvor afstanden til forrige hul er 2,5 cm, 3 cm, 3,5 cm, 4 cm, 4,5 cm, 5 cm, 5,5 cm, 6 cm og 6 cm. Klip derefter det overskydende papir af ca. 0,5 cm efter sidste hul.

DIY julepynt: Svingende juletræ af papirstrimler

Klip et stykke sytråd og bind en perle fast på midten af tråden. Dette bliver juletræets bund. Tråd derefter de to trådender gennem en nål, så du syr med dobbelttråd. Sæt en perle mere på snoren. Sy derefter gennem hullet i enden af papirstrimlen (det som har 6 cm til det næste hul). Fortsæt derefter med at sætte henholdsvis en perle på tråden og sy gennem det næste hul i papirstrimlen. Når du har tråden gennem sidste hul i papirstrimlen, fjerner du nålen fra tråden, sætter en perle på én af de to tråde og binder derefter de to tråd-ender sammen.

Juletræet kan være lidt skævt, men det kan nemt rettes ud ved at bøje det lidt.

Denne DIY er en del af en større serie om julepynt lavet af papirstrimler/stjernestrimler. Se de øvrige DIY-idéer til julepynt her.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar