In case of emergency-kagemix

I min familie har vi en tradition om at mødes den 23. december til familiehygge. Så spiser vi dejlig mad, drikker god rødvin og spiller pakkeleg. Det er alt sammen super hyggeligt, men i år havde vi lyst til at pakkelegen skulle være lidt anderledes.

Vi har på det seneste snakket meget om forbrug/overforbrug og om det overflods-samfund, vi lever i. Set i det lys kan en pakkeleg virke lidt fjollet – især fordi de fleste pakker ender med at blive fjollede små brug-og-smid-væk ting, som ingen rigtig gider at have. Så i år aftalte vi, at pakkerne skulle være nyttige, forbrugsvenlig og gerne genbrug eller hjemmelavede.

Og derfor præsenterer jeg jer for min gave til pakkelegen: “In case of emergency chocolate mug cake”-mix! Det er simpelthen en hjemmelavet kagemix, som man kan bruge til at lave super hurtig kage i et krus i microovnen. Jeg har set det flere steder på Pinterest og synes idéen er rigtig sød. Det er samtidig en billig og nem gave, som jeg tror på, modtageren vil kunne bruge. Det er også en sød idé til en værtindegave eller lignende, hvis du står og mangler en lille ekstra ting en af juledagene.

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, men ændret lidt på mængderne (jeg synes den var alt for sød). Skulle du selv have lyst til at lave kagemixen, skal du bruge:

– 2 dl sukker
– 2,5 dl mel
– 0,6 dl kakaopulver (det mørke, som bruges til bagning)
– ½ tsk salt
– 2 tsk vaniljesukker
– 80 g hakket mørk chokolade

Mel, kakaopulver, salt og vaniljesukker sigtes, så der ikke er klumper i. Sukker og chokolade tilsættes, og det hele blandes godt og fyldes på glas. Denne portion passer til 2 syltetøjsglas (dem til 400 g syltetøj). Bind et fint bånd om glasset og sæt et mærkat på. Jeg lavede mine egne, som du kan downloade her og printe derhjemme. Jeg printede dem på klæbende papir, men du kan sikkert også bruge almindelig papir og lime dem fast på glasset.

Når kagemixen skal bruges, tager man 5 spsk kagemix, 2 spsk vand og 2 spsk olie. Det hele blandes godt i et krus og gives ca. 90 sekunder i microovnen. Så er der friskbagt kage!

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar