Saltede chokolademandler

Saltede chokolademandler opskrift

På sådan en halvvåd dag som i dag, er det dejligt at have en lækker snack inden for rækkevidde. Jeg har fået mig en ny yndlings snack: saltede chokolademandler. Det er det bedste fra alle verdener og en skøn kombination: nødder, chokolade, salt og sukker. Og så er de oven i købet rimelig nemme at lave.

Opskriften nedenfor er inspireret af denne blog, men jeg har tilpasset den lidt i fremgangsmåde og mængder.

Du skal bruge:
– 200 g mandler
– 150 g mørk chokolade
– Groft salt
– Rørsukker

Saltede chokolademandler opskrift

Læg mandlerne i blød i vand i en times tid. Dup dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen ved 150 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter. Hold øje med dem, måske skal de have mere eller mindre i din ovn.

Saltede chokolademandler opskrift

Lad mandlerne køle af og smelt imens 160 g chokolade i en skål. Du vælger selv, om du vil smelte alt chokoladen på én gang eller temperere den. Kom mandlerne ned i skålen med chokolade og rør godt, så alle mandler bliver dækket af chokolade.

Saltede chokolademandler opskrift

Fordel mandlerne på et stykke bagepapir. Sørg for at de ikke rører ved hinanden. Drys med groft salt og rørsukker. Mængden er en smagsag, men jeg brugte knap i spiseskefuld salt og måske lidt mere sukker. Kom mandlerne i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Så har du dine egne top-lækre saltede chokolademandler. Mums! – siger jeg bare. Og god fornøjelse.

Saltede chokolademandler opskrift

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar