Vinterpynt af natron og majsstivelse

Vinterpynt af DIY-ler

Julepynten er for længst taget ned herhjemme, men da jeg kom til disse nye dekorative ophæng, besluttede jeg mig for, at de kunne kategoriseres som vinterpynt i stedet for julepynt og dermed få lov at hænge fremme lidt endnu.

Figurerne har jeg selv lavet ud af hjemmelavet “ler” af majsstivelse og natron. Jeg fulgte denne opskrift, men undlod glimmeret i min version.

Opskriften er simpel og består af 2 dele natron, 1 del majsstivelse og 1,25 del vand. Det hele blandes sammen og varmes op i en gryde indtil det begynder at ligne kartoffelmos. Massen tages af varme og afkøles til den er lun.

Dejen æltes smidig (hvis der kommer sprækker, skal den æltes mere) og rulles ud med en kagerulle. Jeg rullede min dej ud mellem to stykker groft strik og fik dermed et fint vinterligt aftryk. Bliver dejen for klistret, kan man komme en lille smule majsstivelse på bordpladen. Derefter stikkes små figurer ud med kageudstikkere eller lignende.

De færdige ophæng skal ligge og tørre på et stykke madpapir ved stuetemperatur i 2-3 døgn. Figurerne kan have en tendens til at bøje lidt under tørringen, og det er derfor en god idé at vende dem engang imellem.

Vinterpynt af DIY-ler

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar