DIY: Hama perlepung 2:3

6. april 2014

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Jeg har flere gange vist perlepunge, jeg har syet af hama-perler, og flere har spurgt, hvordan de laves. Det er svært at forklare uden billeder, så nu har jeg lavet denne diy-serie, som viser, hvordan du selv kan lave en perlepung af hama-perler. For overskuelighedens skyld er vejledningen delt op i tre dele. Dette er del to, som viser hvordan du syr bunden, og hvordan den sys på pungen. Se del 1 her og del 3 her.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Start med at sy et stykke lige som pungens for- og bagside. Denne gang skal det bare kun være 2 perler højt. Sæt to perler på snoren, bind enderne sammen og sæt to perler mere på snoren.  Stik ned i en af perlerne, som er bundet sammen med knude.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Nu kan du fortsætte med at sy en lang “strimmel” ved skiftevis at sætte en perle på og sy ned i den foregående perle.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Det smalle perlestykke skal blive så langt, at det lige præcis passer ind i det store stykke.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Du kan prøve at lægge det inden i for at se, hvor langt det skal være. Sy en ekstra perle på, eller tag en af indtil det passer ind.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Sy herefter hele vejen vejen tilbage til den anden ende ved at sy zigzag igennem perlestykket, og stram godt til under vejs. Dette gøres for at gøre stykket strammere, for man kan nemt komme til at sy det for løst sammen, når stykket er så smalt. Når du er nået helt hen til den anden ende, binder du snoren sammen med den snor, som stritter ud, der hvor du startede.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Nu skal bunden syes på pungen. Start med føre nålen ud til kanten i det smalle stykke, du lige har syet. Sy derefter ned en en perle i kanten af det store stykke (på billedet syer jeg ned i den hvide perle).

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Sy op igennem den perle, som ligger lige ved siden af (på billedet den grå perle).

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Sy derefter tværs igennem det smalle bundstykke, så nålen kommer ud på den anden side.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Her skal du sørge for, at enden af det smalle bundstykke passer lige præcis ned i pungen. Det må ikke dannes et hul for enden af bundstykket. Når bunden er placeret rigtigt, kan du se hvilken perle, du skal sy ned i. På billedet kom nålen ud af den grønne perle på bunden, og jeg syede ned i den hvide perle og op igen gennem den lilla.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Sådan fortsætter du med at sy frem og tilbage fra side til side. Sy tværs over bunden og ned og op i sidernes øverste perler. Jeg synes, det er nemmest, hvis bunden holdes således at den næsten er omkranset af pungens sider.

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Når du er nået til enden, kan du mærke om bunden føles fast. Hvis ikke, syer du hele vejen tilbage igen på samme måde for at gøre syningen mere fast og holdbar. Det plejer jeg altid at gøre. Til sidst fæstner du snoren ved at føre den hen til en løsthængende tråd og binde dem sammen med en knude.

Dette er del to af tre i vejledningen i af sy en hama-perlepung. Se del 1 her og del 3 her.  Del dette indlæg:

Skriv en kommentar